Min historie

Mitt navn er Sissel Margrethe Monsen. Jeg er en dame på 56 år fra Bergen! Jeg er mor til 3, og bestemor til 6, noe jeg syntes er helt fantastisk. 

Min historie – Jeg har vært psykisk syk 26 år av livet mitt, med tvangstanker, panikk angst, spiseforstyrrelser og tung depresjon. 

Nå har jeg vært frisk i ca 12 år, og jobber nå som Erfaringskonsulent , – der bruker jeg mine selv – levde erfaringer ved å bli frisk, nettopp for å hjelpe andre i samme situasjon.

Dette innebærer å jobbe med eksponeringsterapi og kognitiv tenking. 

I 2010 fikk jeg kontakt med Hypokonderlegen Ingvard Wilhelmsen. (Jeg liker ikke ordet Hypokonder, men det er det folk kaller han for) 
I forhold til andre psykologer og psykiatere så var ikke Wilhelmsen så interessert i det som var skjedd før i tiden, det som jeg ikke kunne gjøre noe med. Han fokuserte på hvordan jeg kunne forholde meg til det som skjedde i nåtiden. F.eks at jeg trodde at jeg var syk på hjertet og at spiserøret mitt var så lite som ett knappenålshode.
Han ga meg ett valg: Jeg måtte velge om jeg ville bli frisk og leve 100% etter det. Jeg bestemte meg for å gjøre det og det gjorde at jeg klarte å snu om takene mine og begynne å tenke logiske tanker igjen.
Det var en daglig og tøff trening, men etterhvert så forsvant de ulogiske tankene mine som hadde inntatt hodet mitt i nesten 30 år av livet mitt.

I dag hjelper jeg andre med å ommøblere hodet, som jeg kaller det for. Angsten og tvangstankene forsvinner og de finner mer ro i kroppen
Så styrken min utav dette er at jeg er helt klar på hva som kan hjelpe og hvordan det kan gjøres.
Derfor jobber jeg ved å bruke mine selv-levde erfaringer til å hjelpe andre.
Pr i dag har ingen av de som jeg har hjulpet falt tilbake der de var, så det viser at denne metoden funker utrolig bra på angst, panikk og helseangst

Scroll to top